Rewelacyjny,domowy sposób na odporność dzięki,któremu zapomnisz co to przeziębienie

Domowe metody

Męczą Cię już zimowe infekcje i przeziębienia? Mamy to sposób,który pomoże Ci z nimi walczyć a nawet kompletnie wyeliminować z Twojego życia na długi, długi czas.

Za oknem mroźna,zimowa pogoda,która sprzyja rozwijaniu się infekcji i przeziębień. Sama długi czas się z nimi zmagałam. Na szczęście koleżanka pokazała mi rewelacyjny sposób i w tym sezonie zupełnie zapomniałam co to przeziębienie,

Co jest moim magicznym sposobem na odporność? Prosta w przygotowaniu mikstura z imbiru. Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego pomysłu. W końcu brałam przeróżne preparaty dostępne w aptekach, ale te pomagały tylko na chwilę. Skoro one nie dawały rady to jakim cudem ma mi pomóc coś co sama przygotowałam w domowym zaciszu? Postanowiłam spróbować i nie pożałowałam. Czuję się naprawdę świetnie i już zapomniałam co to ból gardła czy katar.

Aby przygotować syrop potrzebujemy tylko czterech rzeczy. Są to:

-miód,który ma silne działanie przeciwbakteryjne;

-cytryna,która wspomaga odporność dzięki zawartej w sobie witaminie C;

-imbir, który działa rozgrzewająco i wspomaga nasz układ trawienny

oraz woda aby nasza mikstura była płunna.

Do przygotowania 400ml syropu potrzebujemy:

Przeczytaj:  Przygotuj skórę na wiosnę

5 cm imbiru

1 dojrzałą cytryne

4 łyżki miodu

1 szklankę gorącej, ale nie wrzącej, wody

Na początku obieramy imbir i ścieramy go na tarce,na wiórki i dzielimy na dwie porcje. Cytrynę należy sparzyć i również podzielić na dwie części. Z jednej wyciskamy sok a drugą kroimy na cienkie plasterki. Jedną część imbiru i cytrynę pokrojoną w plasterki wkładamy do rondelka i zalewamy 1/3 gorącej wody. Gotujemy przez około 5 minut. Pozostałą część imbiru zalewamy sokiem z cytryni i resztą wody. Przykrywamy i odstawiamy. Odcedzamy wywar z rondelka i dolewamy do reszty soku. Gdy już ostygnie dodajemy miód. Tak przygotowana miksturę przelewamy do słoika i odstawiamy do lodówki na całą noc. Po każdym użyciu mieszanke chowamy do lodówki i można ją tak przechowywać przez około 2 tygodnie.

Osobiście piję ją dwa razy dziennie, rano i wieczorem po łyżce stołowej. Wiadomo,że nie od razu widać oszałamiające efekty. Przy systematycznym stosowaniu po 2-3 miesiącach nasza odporność jest wzmocniona. Pamiętajmy,że nie jest to mikstura do stosowania wyłącznie w sezonie zimowym. Możemy ją pić przez cały rok i wtedy nasz organizm jest o wiele lepiej przygotowany na czas przeziębien i grypy.

Przeczytaj:  Figura po ciąży

Jak widać z kilku niepozornych produktów możemy stworzyć skuteczny syrop, który pozwoli obronic sie nam przed przeziębieniem a także zaoszczędzi czas i pieniądze, które tracimy w kolejkach w przychodniavh i aptekach.

Dla mnie to prawdziwa rewelacja, stosuję to od września i nadal bedę kontynuować. Kto wie,może uda mi się przekonać pozostałą część mojej rodziny do tej mikstury oraz Was, drodzy Czytelnicy.